keskiviikko 7. joulukuuta 2011

"Maahanmuuttokritiikki" demokratian vihollisena ja väkivallan oikeuttajana



Demokratian vastainen liikehdintä ja väkivaltainen uhkailu Suomessa on kasvanut erittäin huolestuttaviin mittoihin. Joukko ääri-"maahanmuuttokriittisiä" suomalaisia pitää aseellisen väkivallan ajatusta oikeutettuna.
   Emme tiedä, kuinka monta prosenttia kansasta on tosissaan tällaisen toiminnan kannattajia. Mutta voimme kysyä, millaisen retoriikan käytöstä ja hiljaisesta hyväksymisesta tai äänekkäästä puolustelusta äärimmäisille syntyy sellainen kuva, että suurikin joukko suomalaisia pitäisi heidän kaavailemaansa toimintaa oikeutettuna.
   Kokoan seuraavassa yhteen tätä ilmiötä.



Ilmiön tarkastelun voi aloittaa vaikka seuraavista humalaisista tai muuten vain tunteellisista avautumisista itsenäisyyspäivän kunniaksi. 


Maanpetturien kiroamista perussuomalaiseen tyyliin:



***

Tarkastelua voi jatkaa siitä, mistä Vallan vahtikoira tänään bloggasi: perussuomalaisen puolueen jäsenten natsiulostuloista – Pyysalo, Okkonen, Viinikainen.


Huomiota kiinnittää erityisesti perussuomalainen osastosihteeri, jota ei sitten potkittukaan puolueesta. Hän kauppailee natsituotteita fb-profiilissaan, niin kuin tuossa blogissa julkaistuista kuvakaappauksista näkyy. Hän on tässä viestissä linkkailtu mies: http://todellisuus.org/index.php?topic=119.msg41629#msg41629

Blogissa julkaistaan myös kuva samasta perussuomalaisesta kera Facebookissa ahkeraa rasistis-fasistista toimintaa harjoittaneen vanhemman herrasmiehen. Lähdössä Brysseliin. Kenen vieraaksi? Perussuomalaisten Sampo Terhonko? Entä oliko samalla matkalla kaveeraamassa paljonkin puoluetovereita, myös nykyisiä kansanedustajia?

***

Ilmiön tarkastelua täytyy valitettavasti jatkaa siitä, että Suomessa on äärioikeistolaisia, jotka kiihottavat ja/tai kaavailevat suoraa aseellista toimintaa.


Eräs "isänmaallinen" aseharrastaja kävi äskettäin "R.I.P. Irti Setan otteesta" -ryhmässä (jonka perustaja oli ymmärtääkseni Viinikainen) tällaista keskustelua. Vallan vahtikoira -blogissa olevista kuvakaappauksista poimittua:

”Paula! Juuri näin siinä käy! Vaikka hallituksemme ja ViherVassariWannabeeMonikulttuuri Idealistimme kuvittelevatkin...Kansan ääni kuuluu! Sitä voi yrittää vaientaa monin tavoin!!! Seurauksena on ääriilmiöiden raju kasvu ja vielä raivokkaampi vastarinta joka pahimmillaan paisuu väkivallaksi.”

”...aikaa myöten tämä epäoikeden mukaisuus ja kasvava viha epäoikeudenmukaista kohtelua kohtaan kasvaa, ei pelkästään vihaksi...Vaan avoimeksi väkivallaksi.”

”Pahoin pelkään Mira, että tilanne räjähtää käsiin ennen kuin PS kerkiää mitään tekemään.”

”...‘sytytyslanka’ on jo valmis. Paljoa ei välttämättä enään tarvi tapahtua, ennen kuin se syttyy. Tämän sytystyslangan ovat paikoilleen laittaneet juuri media ja VVWMMI-porukka.”

Kyseessä on sama henkilö, joka hiljattain mainetta saaneessa ”Halonen saunan taakse” -kommenttiketjussa ehdotti: "Viedään Haloselle vanhaan tapaan pistooli ja yksi patruuna! Ja katotaan onko nartulla pokkaa hoitaa ittensä päiviltä." http://img824.imageshack.us/img824/7076/persuttaas.jpg
Tämä on toki vielä pientä verrattuna nimimerkkien suojassa – kuka sitten niiden takana onkaan, tietääkö Suojelupoliisi? – harjoitettuun kiihotukseen ja kaavailuun. Suojeluskunta.comilla julkaistusta "nollatoleranssi"-terroristioppaasta:
"Korkean tason toiminta
-salamurhat
-tuhopoltot
-muut suuremmat tihutyöt"
"Korkean tason toiminnan kohteina ovat kaikki, jotka aktiivisesti teoillaan edistävät Suomen tuhoa ja vierasrotuisten määrää täällä [jatkuu yksityiskohtaisella listalla]." 
"Breivikin suunnitelma on kuitenkin pääosin nerokas ja toteuttamiskelpoinen pienin muutoksin."
"Lopetamme turhan vouhotuksen ja valituksen. Emme raivoa julkisesti maahanmuutosta, emmekä turhaan julista asioita isänmaallisella paatokselle.
   Sen sijaan toimimme vähä-eleisesti ja tehokkaasti; heilauttamalla kättä, koukistamalla etusormea, painamalla nappia jne, joilla aikaansaadaan suorasti tai epäsuorasti tapahtumasarja, joka johtaa isänmaanpetturien tai mutakuonojen määrän vähenemiseen.
   Millään muulla ei ole merkitystä."
Seuraavat ovat linkkejä suojeluskunta.com-sivulle. Ei herkemmille, eikä oikein kellekään, mutta tähän on tultu: meillä on maahanmuuttokriittisten terroristien keskustelupalsta.
https://suojeluskunta.com/forum/showthread.php?tid=316



***

Mistä tällaiset asenteet hakevat oikeutuksensa?

Jussi Halla-aho ei ole veljensä vartija, mutta vastuunsa hänelläkin pitäisi olla. Kehotan katsomaan kriittisesti Halla-ahon seuraavia sanomisia, tai laajemmin linkistä mm. kohdat "Terrorismista", "Aseista", "Rikollisuudesta" ja "Ihmisarvosta".
Tällaisia:
"Tiedoksi, että en kadu mitään kirjoittamaani, enkä ota minkäänlaista vastuuta Breivikin teosta, ja aion jatkaa samalla linjalla, koska huono maahanmuutto on huonoa ja monikulttuurisuus hanurista Breivikin teosta riippumatta ja huolimatta."
"Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä. Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä Rosa Meriläinen, Heidi Hautala ja Mikko Puumalainen sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut? Ainakaan minä en vuodattanut verta? Ainakin minä olin eettinen?"
"Mitä kala tekee? Ui. Miten kalan uiminen lopetetaan? Pannaan kala päiviltä. Mitä vasemmistohuligaani tekee? Heittää kiviä. Miten vasemmistohuligaanin kivenheitto lopetetaan?" "Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle."
"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti."
"Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä." 
"Jokelan tapauksesta huolimatta meillä ei ole aseongelmaa."
"Merkityksellistä on vain se, kenellä niitä on."
Hmm. Olisiko Halla-ahon tullut omankin logiikkansa mukaan aika vaatia aseiden pois ottamista mm. eräiltä suomensisulaisilta tuttaviltaan?

***
Suomalaisen ja kansainvälisen ääriliikehdinnän yhteyksiä kartoittaviin artikkeleihin on linkattu aiemmin mm. tässä blogissa, mutta Halla-hon ja Breivikin yhteydestä vertaa pikakatsauksena esimerkiksi tämä: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/tutkija-breivikin-manifesti-olisi-voitu-laatia-myos-suomalaisista-kirjoituksista 
Vilkaise myös äärioikeistolaisen väkivallan puolustelua James "kansanpetturit sotaoikeuteen" Hirvisaaren vuodentakaisessa blogissa: http://jameshirvisaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55742-aarivasemmisto-pesii-vihreissa
Koska nämä "maahanmuuttokriitikot" ja heidän puheitaan foorumeilla ja kommenttiketjuissa toistelevat miettivät vastuuta sanomisistaan?

***

Johtopäätös. 

Nyt on tullut aika näyttää joka taholla, että me suomalaiset olemme toista mieltä emmekä hyväksy demokratian halveksimista ja ihmisten uhkailua
Emme voi katsoa hiljaa ja odottaa.
Kuuluvatko niin sanotut maahanmuuttokriitikot "meihin"? Se on heidän itsensä ratkaistava. 
"Maahanmuuttokriittisten" olisi korkea aika korjata julkisesti aiempaa retoriikkaansa eli sanoutua irti kärkevimmistä puheistaan, koska niiden tulos on jo nähtävissämme.
Ei  ole sananvapautta ilman sananvastuuta. Myös perussuomalaisten poliitikkojen, puolueen johdon sekä ylipäätään ns. maahanmuuttokriittisen liikkeen on kohdattava tämä totuus.




Ps. Lainaan vielä erästä fb-kaveriani, joka tiivisti: 

"Tähän on tultu. Politiikkaan ja erityisesti maahanmuuttopolitiikkaan liittyvä keskustelu on tänä päivänä likakaivo, täynnä vihaa, uhkauksia, natsien fanitusta ja rasistisia kommentteja. Kysymys kuuluu, kuka tämän aloitti, ketkä levittävät vihamateriaalia, ketkä tuntevat natsisympatioita?

   En puhu nyt perussuomalaisista yleensä, vaan puolueeseen hakeutuvista laitapuolen fanaatikoista. Nyt järki käteen. Perussuomalaiset, tämä ruma totuus ei poistu kieltämällä sen olemassaolo. Teidän keskuudessanne pitäisi käydä perusteellinen keskustelu siitä, mitä te haluatte. Haluatteko olla rakentavasti keskustelua käyvä oppositiopuolue, vai jäättekö historiaan puolueena, joka keräsi riveihinsä kaikki maamme yhteistyökyvyttömät fanaatikot, fasismiin kallellaan olevat hörhöt ja väkivaltaan taipuvaiset asehullut ja (toivottavasti ei) päästitte ne irti?
   Itse tunnen sympatiaa kaikkia kohtaan, jotka aidosti haluavat käydä kansalaiskeskustelua. En voi sietää uhkailua, väkivaltaan kiihottamista ja rasismia."

Ei kommentteja: