torstai 26. toukokuuta 2011

Kuinka rasistinen lausunto, hyvä rasisminvastainen kansanedustaja?"Minä, Jussi Halla-aho, täten kovaäänisesti todistan pyrkiväni tekemään juuri sitä, minkä sinä haluat kieltää. Minä nimenomaisesti yritän ja haluan synnyttää, ylläpitää ja lisätä maahanmuuttovastaisia asenteita. Minä vastustan maahanmuuttoa ja toivon kasvavan osan suomalaisista vastustavan sitä."
("Minne menet, Mikko?" Scripta 7.5.2007; http://www.halla-aho.com/scripta/minne_menet_mikko.html)


Tämä on kutsu kriittiseen tarkasteluun. Onko yllä oleva lausunto rasistinen?
Rasismiin osin yllyttävä lausunto on sen kautta, että se – ja sen tekstiyhteys – jättää määrittelemättä, millaisia maahanmuuttovastaisia asenteita kirjoittaja haluaa synnyttää, ylläpitää ja lisätä. Kielitieteilijä Halla-aho käyttää 'tyhjää merkitsijää'. 

Älyllisesti rehellinen älykäs ihminen, varsinkin ammattitaitoinen kielitieteilijä, tietää, että kehotuksella tullaan synnyttäneeksi, ylläpitäneeksi ja lisänneeksi sekä rasistisia maahanmuuttovastaisia asenteita että viattomankaunoisia ei-rasistisia maahanmuuttovastaisia asenteita. 

Toisin sanoen kehotus on auttamatta rasistinen siinä määrin, kuin se synnyttää, ylläpitää ja lisää myös rasistisia maahanmuuttovastaisia asenteita. 

Ja kun Halla-aho on älyllisesti rehellinen kielitieteilijä ja ihminen itsensä keskuudessa, niin hän tietää olleensa lausunnollaan auttamatta rasisti siinä määrin kuin hän on lausunnollaan synnyttänyt, ylläpitänyt ja lisännyt myös rasistisia maahanmuuttovastaisia asenteita.

Kuinka paljon se keskiviikkoon 25.5.2011 asti olikaan, rasisminvastainen kansanedustaja Jussi Halla-aho? Ja nyt, kun olette irtisanoutunut rasismista, haluatteko ehkä myös täsmentää, millä tavoin oli?

Tämä olisi rasisminvastainen teko! Mutta Teillä on epäilemättä paljon tekemistä rasisminvastaisessa työssänne.
Ei kommentteja: